Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mustáros, gombás csirkemell recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 60 dkg gomba
» 1 fej vöröshagyma
» 50 dkg csirkemell
» 3 evőkanál mustár
» csipet tárkony
» 1 evőkanál liszt
» 1 pohár tejföl
» 2 dl olaj
» apróra vágott petrezselyem
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A gombát felszeleteljük. Az olaj felén megpirítjuk, először 3-4 percig fedő alatt puhítjuk (időnként megkeverjük), majd a fedőt levéve rendszeres keverés mellett pirosra sütjük és félretesszük.

A vöröshagymát megpucoljuk, apró darabokra vágjuk. Egy másik serpenyőben az olaj másik felén aranybarnára sütjük, és hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet.

Gyakori kevergetés mellett fedő alatt megpuhítjuk a húst, hozzákeverjük a mustárt, a tárkonyt, a petrezselymet, a sót, a borsot, a megpirított gombát, és az egészet összefőzzük (ha szükséges, kicsi vizet tehetünk alá).

Egy kis edényben a tejfölös-lisztes habarást elkészítjük, és hozzákeverjük, besűrítjük vele az egészet.
Megjegyzés / tipp:

Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.

Egyszerű, gyors étel.
0 komment 2 ember kedveli taszat
2018.01.27 13:40
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
gombát felszeleteljük, olaj felén, fedőt levéve, vöröshagymát megpucoljuk, másik serpenyőben, olaj másik, kockára vágott, megpirított gombát, egészet összefőzzük, tejfölös-lisztes habarást, felszeleteljük, hozzákeverjük, petrezselymet, hozzákeverjük, vöröshagymát, csirkemellet, aranybarnára, félretesszük, petrezselyem, megpirított, elkészítjük, megpucoljuk, összefőzzük, megkeverjük, vöröshagyma, serpenyőben, megpuhítjuk, megpirítjuk, rendszeres, csirkemell, hozzáadjuk, csirkemell, Galuskával, kevergetés, besűrítjük, szükséges, gomba, vöröshagyma, csirkemell, evőkanál mustár, csipet tárkony, evőkanál liszt, pohár tejföl, olaj, apróra vágott petrezselyem, bors,
Berliner
0 komment 7 ember kedveli
Kelt szilvás lepény
0 komment 7 ember kedveli
Gombával töltött zsemle
0 komment 4 ember kedveli
Gazdag zöldségleves
0 komment 2 ember kedveli
Burgonya főzelék
0 komment 2 ember kedveli
Lasagne
0 komment 6 ember kedveli
Görög gyümölcsleves
0 komment 2 ember kedveli
Márványos süti
0 komment 19 ember kedveli
Tormával töltött csülök
0 komment 3 ember kedveli
Paradicsomsaláta
0 komment 6 ember kedveli
6 LAPOS
3 komment 15 ember kedveli
Lebbencsleves
0 komment 3 ember kedveli
Macskanyelv (ahogy én készítem)
0 komment 2 ember kedveli
Joghurtos kenyér
0 komment 1 ember kedveli
Zserbószelet
1 komment 20 ember kedveli
Nizzai saláta
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.